10 знака, които показват, че котката ви обича

head bummpingЧудили ли сте се някога дали котката ви обича?
Малки или вече пораснали, нашите котешки приятели не винаги са лесни за разбиране.

За разлика от кучетата, които показват тяхната привързаност силно и ясно, котките имат далеч по-малко очевидни начини да изразяват чувствата си.

Ако искате да откриете как се отнася котката ви към вас, проверете тези 10 признака за истинска любов:

1. Отъркване на главата. Ако го направи човек, тогава ще имате доста ясна представа за това, което той се опитва да ви каже, но при котките е съвсем друга история. Ако надникнем в света им, за да разберем какво всъщност значи „отъркването на глава“ ще разберем, че това е една наистина специална привилегия. По време на този акт, котка отделя фермони от жлези на лицето си, чрез които показва, че ви се доверява.

2. Силно мъркане. Котките мъркат поради много различни причини, но има един специфичен плътен звук, който те издават и запазват специално за истинската си любов. Мъркането също така понижава сърцебиенето на котките и им помага да се отпуснат и проявят чувство на задоволство.

3. „Любовно ухапване”. Доста лесно е да се направи разлика между обикновеното котешко хапане и любовното ухапване – едното боли , а другото гъделичка. Ухапването не е често срещан признак на любов, но когато една котка го прави тя се опитва да ви каже, колко сте страхотни.

4. Потрепване на опашката. Може да се каже много ако се погледне опашката на котката. Ако опашките на котките настръхват от страх или недоволство, от блаженство те ще потрепват леко в самия край. Ако забележите това, когато котката ви доближава, можете да бъдете сигурни, че вие „разтърсвате” нейния свят.

5. По гръб. Когато котката ви се хвърля на пода и започва да се търкаля, тя се опитва да привлече вниманието ви. Котките показват коремчета си доброволно само на тези, на които се доверяват. Чувството за безопасност означава много за една котка и ако тя се изтяга пред вас, това е знак, че се чувства обичана и защитена.

6. Близане на косата или ушите ви. Не е често срещано хората да бъдат достойни за грижите към кожата и козината, които една котка може да осигури. Ако, обаче, тя ви удостои с близане по ушите и косата, бъдете сигурни, че сте приети във вътрешния й кръг.

7. Масажиране. Котенцата масажират майките си, за да стимулират производството на мляко. Експерти смятат, че причината за този масаж, в по-късен период е, че те се връщат към своето детство и това им доставя светли и приятни спомени. Така следващият път, когато котенцето ви започне да тъпче по вас, означава, не само че се приготвя за дрямка, но и че изпитва привързаност към вас.

8. Бавно мигане. Смята се, че котките целуват с очите си. Те си запазват контакта с очи само за хора, които познават и на които се доверяват. Ако контактът с очи е съпроводен с бавно мигане, значи сте получили котешка целувка. Покажете любовта си в замяна като направите същото.

9. Време за дрямка. Котките копнеят за топли, безопасни места, където могат да поспят, така че ако котето ви е решило да се сгуши до вас,трябва да се чувствате особено поласкани. Котките са най-уязвими докато спят, и няма по-голям комплимент, от това да ви изберат, за свое „място за дрямка “.

10. Подарък. Със сигурност едно мъртво животно не е сред най-желаните от нас подаръци, но коте, което ви предоставя тази щедрост, заслужава да бъде похвалено. Въпреки опитомяването, ловецът продължава да живее в душата на котките, и ако вашата споделя своя улов с вас, това е признак на истинско приятелство.

Ако сте сред късметлиите, които споделят живота си с котка, ще разберете, че те са съзнателно свързани с нас. Независимо дали това става чрез близане, мъркане или гушкане, котките са любящи и нежни същества, които образуват много специални връзки с любимите си хора.

2 thoughts on “10 знака, които показват, че котката ви обича

  1. Моята котка се казва Елза.Тя е на 9 години и имам щастието да живея с нея от 2 месечната и възраст.Тя проявява всички 10 признака на привързаност и обич към мен и другите членове на семейството.Преди тти години си взехме кученце Томи.Той беше на 36 дена.Тя се грижише за него,ближише го и спяха заедно.Сега те са неразделни.Благодаря Ви за прекрасната статия!Тя ми помогна да разбера поведението на любимата ми Елзичка.

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s