ВАЖНИ ПРАВИЛА ПРИ ВАКСИНАЦИЯ

Редовната ваксинация е важна за опазването на здравето на котката. Ето какво трябва да знаем преди да заведем котката си за ваксинация.

1_IGP6506. Могат да бъдат ваксинирани само клинично здрави животни. Това се установява при прегледа на котката преди ваксинацията.

2. Ако котката не е обезпаразитявана редовно или в близките 2 месеца, задължително трябва да се обезпаразити поне 7 дни преди ваксинацията. Глистите и тениите потискат имунната система и това може да доведе до пробив на ваксината – ваксините съдържат отслабени вируси, и ако имунната система е неефективна, отслабения вирус може да доведе до развитие на заболяването.

3. След първоначалния курс от ваксини, схемата, за които ще определи ветеринарния лекар, е задължително поставяне на ваксина всяка година. Имунитета, който ваксините създават срещу повечето заболявания продължава 1 година. След този период животното ви не е защитено от евентуално заболяване.

4. Ваксината трябва задължително да се постави от ветеринарен лекар! Само той ще ви даде гаранция за това, че ваксината е правилно съхранявана и поставена и ще потвърди здравословното състояние на котката преди ваксинация. След поставяне, той трябва да постави печата си в паспорта на животното, с което гарантира, че носи отговорност за извършената ваксинация.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s